• Meer weten? Bel 088 - 57 90 057

Individuele coaching

In gesprek met een medewerker rondom het onderwerp integriteit

Coaching van medewerkers

Het kan voorkomen dat een individuele integriteitscoaching gewenst is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is geweest van een integriteitsschending door een medewerker of wanneer deze dreigt. In dat geval bieden wij een individuele training aan. Het doel van deze training/coaching is dat het besef van het belang van integer handelen scherper op het netvlies komt te staan van de betreffende medewerker.

In onze aanpak creëren we inzicht in en begrip voor het onderwerp integriteit, zodat de medewerker zich bewust is van het belang van integriteit en beter in staat wordt gesteld om in volgende situaties van daaruit te handelen.

Heeft u vragen? 

Heeft u binnen uw organisatie te maken met een kwestie waarbij individuele coaching van een medewerker een oplossing kan zijn? Of heeft een medewerker te maken met een disciplinaire maatregel en wilt u meer weten over de mogelijkheden van individuele coaching voor uw medewerker?

Neem dan gerust contact op met onze adviseurs en zij vertellen u graag meer: 088 – 57 90 057 of vraag onze brochure aan met meer informatie.

Vraag hier onze brochure aan


Hoe pakken we het aan?

Bij individuele coaching is het uitgangspunt meestal een integriteitsschending. Een belangrijke stap in het proces is de reflectie van de medewerker op de situatie en het eigen handelen.  De medewerker beschrijft daarom eerst in detail in zijn of haar eigen woorden wat de aanleiding is geweest voor het traject. Wat is er feitelijk gebeurd? Wat was de motivatie van de medewerker voor het eigen handelen? Hoe is de kwestie aan het licht gekomen? Wat waren de reacties en welke maatregelen zijn er toen getroffen? Welke gevoelens riep dat op?

Het gesprek

Deze reflectie vormt mede de input voor het coachingsgesprek dat we met de medewerker aangaan. Tijdens de coaching analyseren we wat er gebeurd is en kijken we welke mogelijke risico’s en valkuilen op het werkterrein van de medewerker liggen. We bespreken welke waarden daar aan ten grondslag liggen en hoe deze risico’s vermeden kunnen worden.


Gerichte terugkoppeling

Tijdens de individuele coaching bespreken we met de medewerker ook wat de rol van hem of haar zelf zou kunnen zijn richting de eigen collega’s om het onderwerp integriteit bespreekbaar te maken en daarin de eigen kwestie een plek te geven.

Als terugkoppeling na de coachingsessie bespreken we met de medewerker na enige tijd hoe het nu gaat en welke eventuele problemen aan de orde komen. Indien gewenst stellen we na de individuele coaching een verslag op met daarin de besproken leerpunten.


Meer weten over individuele coaching?

Heeft u vragen over het inzetten van individuele coaching voor een medewerker van uw organisatie?  Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder. U kunt contact met ons opnemen via 088 – 57 90 057 of stuur een e-mail naar contact@integriteit.nl.

Integer handelen eenvoudig borgen bij al uw medewerkers?

Bekijk dan onze online integriteitmodule. Zo borgt u uw integriteitsbeleid met een slimme blended learning oplossing in uw hele organisatie. Efficiënt en effectief.