• Meer weten? Bel 088 - 57 90 057

Workshop grensoverschrijdend gedrag voor gemeenten

Bewustwording vergroten over grensoverschrijdend gedrag

Waar bestaat de workshop uit?

In twee uur krijgt u een bijzonder interactief programma aangeboden waarin we dieper ingaan op het actuele begrip grensoverschrijdend gedrag. Daarbij besteden we aandacht aan intimidatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag en belangenverstrengeling. We gebruiken een werkvorm waarmee we direct de dialoog stimuleren over helder uitgebeelde voorbeelden uit de praktijk. 

We bespreken plenair verschillende herkenbare dilemma’s uit de praktijk. Zo werken we in de workshop door dialoog aan bewustwording van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De workshop is geschikt voor maximaal 30 deelnemers per workshop.

Voor wie?

De workshop Grensoverschrijdend gedrag is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van gemeenten en overheidsorganisaties met herkenbare dilemma’s.  Zo maakt u hen op een laagdrempelige en interactieve manier bewust van de vele manieren waarop dit onderwerp op de werkvloer kan voorkomen.

Heeft u vragen?

Wilt u de workshop inzetten voor uw organisatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze adviseurs en zij vertellen u graag meer: 088 – 57 90 057.

Vraag hier onze brochure aan


Het belang van in gesprek gaan

Grensoverschrijdend gedrag is een veelbesproken onderwerp in organisaties. Het kent vele verschijningsvormen en in sommige gevallen speelt de eigen perceptie van situaties en gedrag een grote rol.

Onze benadering heeft als invalshoek de dialoog. Met elkaar verkennen wat integer gedrag is in een organisatie en wanneer grenzen overschreden worden. In de workshop speelt de dialoog en gezamenlijke bespreking van dilemma’s dan ook een centrale rol.


Inlevingsvermogen

In de workshop stimuleren we het onderlinge gesprek met speciaal ontwikkeld videofragmenten. De fragmenten vergroten de herkenbaarheid van situaties voor alle deelnemers. Zij kunnen zich eenvoudig inleven in personen die centraal staan in de dilemma’s die we bespreken. Hierdoor verdiepen we situaties waarin grensoverschrijdend gedrag aan de orde kan komen en hoe daar mee om te gaan op een constructieve manier.


Bewustwording vergroten

Gezamenlijk dilemma’s bespreken rondom grensoverschrijdend gedrag levert vaak interessante nieuwe inzichten op voor medewerkers. Het eigen perspectief en de eigen perceptie van situaties wordt uitgedaagd door andere zienswijzen en opvattingen.  Dit kan zowel een individueel leermoment zijn maar kan deelnemers ook inzichten geven over de cultuur van de eigen organisatie. De workshop Grensoverschrijdend gedrag leidt tot een grotere bewustwording van dit vaak complexe en gevoelige onderwerp. 

Meer weten?

Heeft u interesse in de workshop Grensoverschrijdend gedrag voor medewerkers van uw organisatie? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

U kunt contact met ons opnemen via  088 – 57 90 057 of stuur een e-mail naar contact@integriteit.nl